Surgubben i vita skägget dök upp!

Kicken dök upp vid Fotbollsgolfen samtidigt som Bokis & Elitaren.

Söndag 16 januari. Det fasliga blåsandet hade lagt sig. Men det var väldans vad grått väder. Mörkt och ruggigt. Ett fint duggregn förgyllde dagen. Ett riktigt tråkigt grått ruggväder alltså. Men det är ju inte något som stoppar en äkta Cyklofåne. En superladdad Bokis dök upp i god tid hos Elitaren. Jodå, foten fungerade fint. Han hade inte haft mer ont än vanligt efter torsdagens cykling. Inte heller hade han fått någon träningsvärk. Det var ju ändå lite drygt två månaders träningsuppehåll på grund av skadan. Det var bara att trampa igång och sätta kosan till Saxtorp. Dit kom Kicken samtidigt som Bokis och Elitaren. Några minuter senare kom en svart hantverkarskåpbil med en traktorlikt knattrande dieselmotor. Banani som tagit sig igenom dimma och duggregn från Eslöv för att vara med på träningen. Någon minut i tio så kom även Lövis direkt från hemmet i Teckomatorp.

Eftersom inte Bokis vil ta i allt för häftigt ännu så bestämde man sig för att vara kvar i Saxtorpsskogen och köra hela cerise slingan istället för att kvista över till Järavallen. Järavallen är en mer krävande terräng. Trots det inte allt för inbjudande vädret så var det många ute i skogen idag. Folk som var ute och rastade sina allt emellanåt folkilskna, i alla fall cyklistilskna, hundar. Som tur var så var de kopplade även om husse/matte allt emellanåt höll på att åka med jyckarna när de gjorde utfall. Sedan var det gott om orienterare. Bland annat en förvirrad sak som sprang rakt ut på Kaninstigen utan att se sig för. Det var nära att han sprang rakt in i cyklisterna. Det var väl den livliga aktiviteten i skogen som gjorde att det kom tre rådjur springande tvärs över vägen. En get och två fjorårskid. Snabbt gick det!

I övrigt var det inte några malörer eller incidenter. Jo, förutom att Banani fick stanna och pumpa sin fjäder. Den ville inte styvna idag heller… Varvet avverkades i god fart. Elitaren som ledde klungan runt kunde inte trampa så mycket snabbare. Men Bokis han låg som en plåsterlapp och hängde på hela vägen. När det frågades om hur han hade det så var det grönt ljus till svar varje gång. Som vanligt avslutades rundan med Elitkakor. Ett par andra kom cyklande förbi. De erbjöds Elitkakor de också, men de avböjde. Så kan det bli när inte folk har koll på vad de erbjuds…

När de sista kaksmulorna var uppätna så bestämde sig Lövis och Banani för att rulla över till Järavallen och ta en runda där också. Kicken rullade genom skogen mot Landskrona medan Bokis och Elitaren rullade mot Hänkelstorp. På vägen dit, i höjd med Ålstorp, på Vildsvinsvägen kom en gammal ”kompis” mötande. Med sin kels, köttiga näsa och stora, vita skägg. Surgubben som ger sig på och drar omkull cyklister. Oavsett om det är småflickor i tioårsåldern eller gubbar i 80-årsåldern. Ingen går säker för honom. Men nu var det något år sedan han siktades senast. Heller har det inte lagts ut en massa stockar och elände på stigarna. Denna gången gick passagen förbi honom utan incidenter. Han såg lite snopen ut så han kanske blev överraskad och inte han reagera.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här har även Banani anslutit vid Fotbollsgolfen.
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =