Rullskidslämmeltåg!

Kock Rynke och Asmundtorpskan trampar på längs Stora Byvägen mot Barsebäcksvägen.

Söndag 9 oktober. Det är fantastiskt vad vädret håller i sig. 10 grader på morgonen med löfte om mer lite uppåt dagen. En mild västanbris som inte satte skräck i någon cyklist. Elitaren som av någon outgrundlig anledning var ovanligt tidigt. Så tidig att han var framme vid Fotbollsgolfen när han normalt rullar hemifrån. Svaret på den gåtan finns inte. Trots den tidiga ankomsten så var Asmundtorpskan före. Hade hon månne varit där redan i gryningen? Något svar på detta kunde man inte dra ur henne. Efter en stund så kom det någon på en rödorange cykel. Det var Kock Rynke som trampat på bra hemifrån Landskrona med andan i halsen. På slaget tio så kom Bokis rullande.

Elitaren hade det lite kort om tid så han föreslog en klassisk Habo Ljungrunda. Den är inte så förtvivlat lång och man är hemma innan lunch. Förslaget antogs direkt och så började man rulla ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Det blev en kantvind ner till Barsebäckshamn. Klungan sprack några gånger. Asmundtorpskan hade det lite svårt att få till att ligga på rulle. Men i slutet av rundan så hade hon knäckt koden och lyckades så mycket bättre.

Det var väldigt många ute på rullskidor idag. Man mötte/såg fler rullskidåkare än cyklister. Någon stans runt 15-talet var det man såg komma stakande. Olika teknik och stil. Det är lätt att se om någon är ny i gamet. Nya är som bekant lite spretigare i stilen och betydligt vingligare.

Efter Gillhögsbacken så var det rakt igenom Sandskogen-Lödde mot Borgeby Slott för att sedan vika av mot Flädie. Kock Rynke var väldigt pigg i benen och drog ofta ifrån de övriga. Men varje gång så samlades man ihop igen. Framme i Habo Ljung så var det dags att hiva fram Elitkakorna för att fylla på depåerna igen. Mumsigt och stärkande. Efter pausen var det dags att rulla norrut igen. Hemåt via Bjärred-Borgeby-Lödde. I Lödde blev det en kort paus för att vinka av Bokis som nu vände hem mot Kävlinge. De övriga tre fortsatte vidare norrut. I Hänkelstorp vek Elitaren av och rullade hem till Rotundan.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi MTB och samlas som vanligt vid Fotbollsgolfen.

Kock Rynke hade bra tryck i pedalerna. Här jobbar Asmuntropskan för högtryck med att täppa luckan.
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + tjugo =