Punkan fick inte vifta med sin apparat!

Punkan hänger på Kickens rulle under utvägen.

Torsdag 7 juni. Äntligen torsdag och cykelträning. Det fina vädret hänger i med högsommartemperaturer runt 25 grader. Fantastiskt. Vinden idag var en laber bris från syd. Kicken hade kört slut på ursäkterna för att inte träna. De senaste veckorna har han ju kommit med alla möjliga undanflykter för att slippa. Men idag var det alltså bättring. Strax innan Elitaren anlöpte Saxtorp så kom Kicken mötande. Tillsammans trampade de den sista kilometern till samlingen vid Fotbollsgolfen. De båda var i god tid så det var öde där. Men efter en stund så svängde det in en stor Toyotasuv och lastade ut en MTB. Så kom punkan rullande och strax därefter Bokis. Båda på racer, precis som Kicken och Elitaren. Ett par MTB:are till dök upp, bland annat Bonneville som inte har setts till på ett år eller två.

Racergänget valde att söka sig söderut, mot vinden. Stora Byvägen ut för att sedan ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. Punkan, Kicken och Elitaren turades om att dra. Bokis hängde på rullen. Vid Barsebäckshamn så kom Pontus mötande med Wii-cyklisterna. Inte något gubbatempo där inte… Så var det dags att ta sig an Gillhögsbacken och sedan vidare söderut genom Sandskogen och Löddeköpinge – Borgeby – Flädie. Här råkade man på något som man aldrig sett förut. En häst som styrdes via en app. Ryttarinnan satt i sadeln med telefonen framför sig och hade full fokus på den med tyglarna löst hängande. Tänk vad utvecklingen grå framåt. Nu är till och med hästar uppkopplade med IOT!?

Efter detta speciella möte så rullade man vidare. Strax innan Habo Ljung mötte man en kvinna som gick och ledde sin cykel. Punktering. Vägens riddare som kvartetten tillhör (ja ,Punkan och hans apparat som pumpar med kolsyra var förstås ivrig att hiva fram denna och tog därmed ledningen i att undsätta kvinnan). Vänligt men bestämt avböjde hon assistansen. Hon hade ringt efter hjälp som var på väg så att hon skulle få skjuts hem. De ädla landsvägsriddarna kunde åter igen göra en hundraåttiograderssväng och fortsätta till platsen för Elitkakspaus.

Som vanligt blandades smaskandet på Elitkakorna med en lagom dos ljug. Ja Kicken hade förstås lite sug i blicken när han såg Bokis smaska i sig sin kaka. Detta finns dokumenterat på bild. Var det månne så att en kaka inte var nog för Kicken?

Så var det dags att rulla norrut i medvinden. Men som vanligt så lägger sig vinden lagom till hemfärden. Returen gick utan några incidenter eller appstyrda hästar. Där emot så råkade man på en grabb som hade en appstyrd cykel. Med båda händerna på mobilen och full fokus på skärmen trampade han på sin cykel! Fantastiskt, undras när någon app kan sköta trampandet också.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. MTB eller racer. Det valet avgör du själv. Välkommen!

Kicken tittar glupskt med sug i blicken när han ser att Bokis fortfarande ha Elitkaka kvar. Det kan man ha om man inte äter som en schäfer, glufs, glufs…
Bokis, Punkan och Kicken strax innan Hänkelstorp på hemresan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =