Närkontakt med vildsvin!

White Lady och Mini var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfen.

Torsdag 1 november. Alla helgons dag och förhoppningsvis så hade alla spöken från gårdagen återvänt till pumpaland och var borta. Det ohemula blåsandet från tidigare i veckan hade lagt sig tillsammans med regnet och duggregnet. Strax under åtta plusgrader. Ganska bra cykelförutsättningar för denna årstiden. Elitaren svingade (kravlade) sig upp på sin MTB och rullade iväg till Saxtorp via småvägarna och stigarna. I Saxtorp så stod White Lady och Mini. Någon minut senare så sladdade Hillis in på Fotbollsgolfens parkering. Kicken hade anmält förhinder. (Han var kanske inte riktigt klar över att hinder är sådant som vi cyklar över…). Bokis hade annan kommendering denna kväll så han kom heller inte.
White Lady föreslog att man skulle köra alla fyra tillsammans. Men Elitaren sa att han inte pallade det tempot utan ville ta det lite lugnare. ”Ja men vi kan ju starta tillsammans så häng på så länge det går” fortsatte hon. ”Jovisst, det blir till vi är ute ur denna dungen vid korset eller strax innan” svarade Elitaren. Ja och så blev det. Strax innan man var framme vid korset på Stora Byvägen så var det en stor lucka mellan de tre och Elitaren. Trion svängde in på röda slingan i Saxtorpsskogen och Elitaren vinglade in där några sekunder senare. Precis innan Elitaren kom fram till ”loopen” så såg han tre ljus som avverkat denna och nu var på väg vidare norrut i skogen. Men här valde Elitaren att köra rakt fram uppför ”spurtbacken” och direkt gå in på slutrundan för att sedan söka sig till Järavallen via Välandalen.

Precis när han kommit över bron där så dök det helt plötsligt upp tre ljus bakom. Det var Hillis och de andra. Snart försvann de framöver igen och skogen blev åter mörk förutom det som Elitarens lampor lyste upp. Över på Järavallssidan så kunde Elitaren se att detre valde att köra östra sidan om stora sjön medan han tog stigen genom slyet på östra sidan. Halvvägs genom denna stig så hördes en snarkning? Nej, sekunden efter hördes ett grymtande och prasslande i slyet mot sjön. Vildsvin! Deta bara på någon enstaka meters avstånd. Till sjön var det kanske fem max tio meter. Där emellan var allts en stor gris som berättade att Elitaren inte skulle komma närmre. En svart siluett anades där inne. Både puls och kadens ökade digitalt. Som tur är så är vildsvin skygga och drar sig undan så länge de inte blir trängda eller man kommer emellan suggan och kultingarna. Gör man det så kan det vara bra med en livförsäkring och att donationsregistret är ifyllt…

Efter den närkontakten så var det lugnt. Inte en levande själ syntes till mer på hela rundan. Över bron och runt ett varv på rosa slingan. Elitaren förväntade sig att bli omkörd igen om trion gav sig ut på ett andra varv. Men det var inte några fler ljus som syntes till förutom Elitarens egna.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling med MTB på Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen. Alla som är glada, trevliga och gillar att cykla är välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Hillis kom insladdande ganska precis kl 18.00.
Det var ensamt vid Elitkakspausen ikväll…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + ett =