Lera, vildsvin och en riktig pulshöjare!

Gänget på väg mot andra halvan av röda slingan.

Söndag 12 mars 2017. Snabbgruppen hade fått ett sådant sug efter ett distanspass så de gav sig ut halvannan timme innan den ordinarie starten, 10.00. Kicken och Nils var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfens parkering några minuter i tio. Så dök även Schnurr(bart) och Punkan upp och ytterligare en. En runda på röda slingan i Saxtorpsskogen till att börja med.

Ett lugnt och behärska t tempo så att alla kunde hänga på. Ut på röda slingan. Det var ett riktigt härligt kalasväder. Stilla, ljust och den friska klara vårluften. Solens skira strålar letade sig ner genom de kala grenverken och satte hen härlig ton på den mjuka mossan. Det känns verkligen att det är vår. Efter ett tag så mötte man surgubben i det stora vita skägget. Men dessbättre så svängde man av strax innan man möttes. Han är en riktig surskank som gör allt han kan för att vara till olägenhet för cyklister.

I övrigt så avverkades varvet utan några incidenter. Övriga som man mötte hälsade och var trevliga. Skogen är ju stor nog för alla, bara man är lite positiv. Ner genom Välandalen. Här hängde Nils på och stretchade sina gränser mot förra söndagen. Uppför brante fixade han också, vilket inte är alldeles självklart när man råkar ut för den för första gången. Över mot Järavallen. Här vinkade Nils hej då och rullade mot sin bil. Schnurr(bart) var sugen att köra uppför bullervallen. Han övertalade Elitaren att visa vägen dit, vilket han gjorde. Efter något tiotal meter så var det dags att vända tillbaka igen. Det var väldigt blött och dyngigt. Otjänligt cykelunderlag helt enkelt.

Vidare längs vägen tills man kom fram till nästa uppfart. Här klämde man i för kung och fosterland. Att hålla tillräckligt låg växel så att man orkar ta sig uppåt men att undvika att hjulet spinner loss eller att cykeln slår runt bakåt. Alltså lagom kraft i pedalerna och vara noga med hur man fördelar vikten på cykeln. Uppe för backen så var pulsen på topp. Det är vid sådana tillfällen som det kan hända. Att kan inte klarar av att hålla sig utan att det kommer i brallorna. Det var när ögat, men det klarade sig!

Så var det utför längs endurospåret. Åhej vad dyngigt det var. Det blev otaliga vurpor för att det var så kletigt att man inte kunde hålla kursen utan cykeln kanade helt plötsligt på ett helt annat håll. Dessa vurpor ledde också till att man fick en massa lera under skorna och därmed svårt att trampa i pedalerna igen. De grovmönstrade däcken såg närmast ut som slicks då de blev helt igensatta av lera. Runt stigen var det helt uppbökat av vildsvin. Det såg ut som om någon med jordfräs hade löpt amok och vänt upp och ner på allt gräs.

Strax hade man passerat detta svårforcerade parti och kunde rulla vidare mot rosa slingan. När man fick upp farten så yrde lerkokorna från däcken likt när en bonde kör av åkern och ut på vägen. Strax var man framme vid rosa slingans start och fick sina efterlängtade Elitkakor. Gubbarna letade efter pinnar för att peta bort den ansamling av lera som samlats på cyklarna. Det var heltjockt vid bromsarna och andra liknande ställen. Medan detta febrila arbete pågick så dök Hillis upp. Han hade startat med snabbgruppen och kört ett distanspass. Nu skulle han avrunda med ett varv på rosa.

Alla rullade iväg samtidigt på rosa slingan. Man hade beslutat sig för att köra lätt spår för att korta ner sträckan och att klockan inte blev allt för mycket innan man var hemma. Hillis valde så klart den riktiga sträckningen. Under varvets gång så kom han ifatt ”genvägarna” några gånger för att på slutet köra förbi och vara långt före imål. När man kom vid bokskogen längs golfbanan kunde Punkan inte hålla sig utan gasade på och fick en till med sig. Nu var det bara Kicken och Elitaren kvar. Schnurr(bart) hade vikt av vid starten till rosa för att köra hem och fira sin bättre hälfts födelsedag. När denna sistaduon var framme vid starten på rosa slingan så stod Punkan och den andre där. Punkan berättade att Hillis hade precis givit sig ut på ett andra varv på rosa. Men det var ingen som var sugen på att ta upp jakten utan att man rullade hemåt. Kicken, punkan och den andre mot Landskrona medan Elitaren rullade över den stora kohagen genom mossen till Hofterup.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

På söndagarna framöver så när det är fint väder så är snabbgruppen inställda på att köra distanspass och därmed starta tidigare. Dessa beslut tas ofta ganska sent och därmed blir det ett kort varsel. Är du sugen att hänga på så skicka ett meddelande till Landskrona CK på Facebook så kommer du med på informationsslingan för distanspassen.

Uppe för den jobbiga backen med puls och andhämtning på topp. Kicken fick knata upp sista biten.
Schnurr(bart) petar bort lera från sin cykel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − två =