Fjåne, ropade Roliga Gubben!

Bosse Bus, Kicken & Schnurrbart vid samlingen.

Söndag 24 november. Härligt att vakna upp till en regnfri söndag. Lite grått väder, men vad kan man förvänta sig av november? Ingen Bokis dök upp. Ganska självklart för var och en som hört honom i torsdags. Rejält förkyld var han. Ingenting som skulle kunna gå över på ett par dagar. Så i ensamt majestät rullade Elitaren iväg till Saxtorp. Framme där så var det nästan trängsel. Förutom Kicken och Bosse Bus så hade även den förlorade sonen kommit tillrätta igen. Schnurrbart visade åter igen sitt glada nylle. Återigen så var Cyklofånarna garanterat fria från pinsamma tystnader. Schnurrbart pratar gärna på både ut- och inandningen. Detta med kul aspekter på både stora såväl som små ting och företeelser. Jättekul, välkommen tillbaka!

Eftersom det varit uppehåll ett par dagar så sattes kosan mot Järavallen efter att ha kört lilla varvet i Saxtorpsskogen så över mot Järavallen via Välandalen.  På vägen mellan de båda sjöarna så kom man ikapp en storväxt gubbe med en mindre person i sitt sällskap. Kvartetten svängde av på en stig till höger när jätten vände sig om och visade sitt stora vita skägg och sin runda knottriga potatisnäsa. Roliga gubben” Tjena kompis, ropade Elitaren. Fjåne, blev svaret från den storväxte stämningshöjaren från Hurulundavägen…
Ju närmre rosa slingans start man kom desto fler orienterare dök upp. Svaret på varför detta fenomen fick man när man kom fram till parkeringen. Fullsmockat med bilar och OK Silva hade sin stora röda vagn där. Alltså någon stor orienteringstävling som var på gång.

Vid starten var ett par med el-MTB som gjorde sig färdiga och rullade iväg ut i spåret. Ett par minuter senare så rullade även Cyklofånekvartetten iväg ut. Efter en liten stund så passerade man de båda på elcyklarna. Lite senare så hördes en orienterare heja på cyklisterna. Det var Pia och Viggo som stod för detta hejande! Bit för bit avverkades slingan. Ju länger söderut man kom desto färre orienterare. Efter Mördarbacken så kroknade Schnurrbart och tog en genare väg tillbaka. Detta medan de andra tre fullföljde varvet. Schnurrbart stod och väntade vid ankomsten. Tillsammans rullade man de sista hundra metrarna bort till starten för att bli utspisade med Elitkakor.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Fullt ös på orienteringstävlingen!
En väl maskerad Schnurrbart stod och väntade vid målgången.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 18 =