En engelsman, en holländare och fem Bellman!

Här kommer man ikapp Team Scapa teamet i höjd med Dagstporp.

Söndag 30 maj. Maj månads sista träning. Passande nog så bjöds det på väder som man förknippar med maj. Sol, blå himmel och näst intill vindstilla. Det ramlade in träningssugna i Saxtorp. Kålle & Fasanen kom gemensamt från Landskrona. Så anslöt även Bokis, Kicken tillsammans med The Flying Duchman Jr. Ja och så Duncan så klart. En septett med internationella inslag, England & Holland. Stora cykelnationer båda. Men Sverige är inte någon dålig cykelnation heller. Detta fick vi oss till livs vid gårdagens Girosändning på Eurosport. Adamsson & Vacchi resonerade och kom fram till att Sverige är det enda nordiska land som har pallplaceringar i alla de tre Grand Tours, Giro d’Italia, Tour de France och Vuelta Espana. Alltså ligger Danmark, Norge och Finland i lä jämfört med Sverige!

Som vanligt blev det lite dividerande om vilken runda man skulle köra. Elitaren föreslog en runda ner om Getinge. Fasanen röstade på en runda runt Trolleholm. Då kan vi ta Trolleholm, tyckte Elitaren. Fasanen, du tar och visar vägen. Men se det ville han inte. Ok, då kör vi en Getingerunda då, sa Elitaren och tog spets för att visa vägen.

Österut, mot Dösjebro-Södervidinge. I höjd med Dagstorp så kom man ikapp ett annat gång som cyklade. Lagom att smyga in på rulle. Kul att se att en var klädd i Team Scapakläder. Nej det var inte Kakmonstret utan en kollega. I södervidinge kors så skildes vägarna åt. När Scapagänget tog vänster fortsatte Cyklofånarna rakt fram genom Södervidinge-Stora Harrie. När man skulle svänga mot Krutmöllan och så skrämde Fasanen halvt ihjäl just en fasan. Den for upp ur diket och flög kacklande iväg. Efter Krutmöllan så var det Håstad nästa. Duncan var som vanligt lite orolig i benen och drog upp tempot när han gick fram. Klungan sprack men kunde återsamlas igen. I Håstad så var det höger och sedan vänster mot Svenstorp/Igelösa. En väldigt idyllisk väg. Nu närmade man sig vändpunkten, Getinge som ligger strax sidan om Gårdstångarondellen. Här blev det Elitkakspaus innan man sedan fortsatte mot Odarslöv. Direkt efter kakorna så var det alltså en klättring uppför Odarslövsbacken. Den backen gör att värmen snabbt kommer tillbaka i kroppen igen om man stått och svalnat till vid kakpausen…

Duncan & The Flying Duchman Jr drog iväg och skapade sig en lucka på hundra meter kanske lite dryg. Trots ivrigt tjoande och hojtande så missade de att svänga av till höger mot Stångby utan malde på rakt fram. De övriga fem svängde av och stannade och väntade en tio minuter eller så innan vilsecyklisterna hade upptäckt att de inte hade någon bakom sig och vände tillbaka. Nu kunde man rulla vidare mot Stångby. Där fick The Flying Duchman Jr punktering. Med hjälp av Duncan så kom det i en ny slang. Men däcket var lite trasigt. Kanttråden var blottlagd på något ställe. Antagligen var det det som orsakat punkteringen. Att wiren gnagt hål på slangen. Men en ny slang kom i och så pumpade The Flying Duchmna Jr febrilt. Pang, ptsssss sa det. Explosion och så var däcket utan luft igen. Nu började tiden lida. Både Bokis & Elitaren hade tider att förhålla sig till. Heldagspermis var inte beviljad. Så de båda rullade iväg medan nästa slang skulle monteras i det punkterade hjulet.

Vi Vallkära-Stävie gick färden. Vid Stävie Hage rullade Bokis via Furulund hem till Kävlinge medan Elitaren letade sig till Hänkelstorp via Borgeby-Lödde.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och smalas på Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Här jagar man på för att komma ikapp Duncan och The Flying Duchman Jr efter Odaslövsbacken.
Här försöker mman laga punkteringseleändet.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + åtta =