Bra rull på nya hjul!

Blänkande nya hjul på en annars otvättad cykel…

Torsdag 27 maj. Ja, hur skulle det bli med vädret. Mannen med lädervekan hade gläntat lite på dörren för att regnet skulle dra undan innan kvällen. Man månad har ju varit ovanligt blöt. Sjuttio millimeter ännu så länge! Sedan var det ju lite extra spännande för Elitaren idag. Nya hjul var beställda och skulle levereras idag. Skulle de komma i tid måntro? Jo, med darr på ribban. Strax efter 16.00 ringde UPS på dörren och levererade en stor låda med ett hjulpar Campagnolo Zonda. Samma modell som sitter på cykeln redan. Men fälgbromsarna hade nött ner bakfälgen genom åren. Bortåt 20 års cyklande hade nu ätit sig långt in i fälgkanterna. En snabb titt på kockan. Jo, jobbade man på och allt fungerade så skulle det hinnas att montera dem. Av med de gamla hjulen. Se till att tvätta kassetten ren och fin innan den monterades på det nya bakhjulet. Sedan var det bara att sätta igång med eländet att kränga av däcken och flytta över dem till det nya fälgparet. Färdigt blev det precis i tid för att hoppa i trikåerna och trampa iväg till Saxtorps kyrka för att möta upp Bokis.

Jodå, Bokis var punktlig som vanligt. Tillsammans trampade de båda sista biten till Landskrona och Lamellgatan. Där var det redan rätt så många som samlats. Bl a Kicken, och Silverpilen. Strax anlände även Punkan, högröd i ansiktet. Jodå, han hade somnat till på soffan och sedan vaknat med ett ryck och sett att han var sent ute. Full speed i pedalerna som gav honom en friskt rosig hy i hela ansiktet…

Kicken tog till med sin värsta kasengårdseregantröst och kommenderade iväg cyklisterna. Söderut för att sedan svänga av mot Bilprovningen och därefter Cykelbanan mot järvägsstationen. Lite annorlunda att cykla på det hållet. Det brukar vara på andra hållet på väg hemåt från träningen. Men idag var det alltså på väg ut. Säby – Härslöv – Tågarp och så mot Col de Rönneberga. Som vanligt så sprack klungan i klättringen. Men uppe på toppen så stannade man till och väntade in. Ja så förväntade man sig även att bli bjuden på Elitkaka. Men si, inte idag. Elitaren har satt en gräns att är man fler än tio så bjuds det inte. Annars så skulle han behöva baka Elitkakor stup i kvarten. Men receptet är ju offentligt. Så hade någon annan också bakat och bjudit så kunde man delat på det.

Efter den korta pausen så var det dags att rulla nerför mot Asmundtorp. Härligt med fartvinden och hastigheten. Det var bra rull i Elitarens nya hjul så han rullade ikapp och om flera. Silverpilen låg dock och blockerade vägen. Då gav Elitaren upp ett tjut som nästan fick Silverpilen att vurpa. Han vinglade till rejält men lyckades hålla sig på hjulen. Han sökte snabbt säkerheten vid vägens kant så att Elitaren kunde rulla förbi…

Så vidare över väg 17 och igenom Asmundtorp och vidare till Häljarp. Här vek de flesta mot Landskrona utom Bokis, Elitaren och en till som ville ha lite mer distans i benen. Trion sällskapade till Saxtorp där Bokis och Elitaren fortsatte mot Ålstorp/Hänkelstorp medan tredje mannen vek av mot Dösjebro.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Som vanligt så samlas vi då vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna att hänga på!

Det vr många som var cykelsugna idag.
Här trampa det på mot Häljarp på regnvåta vägar.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − ett =