Bokis drog timmerstockar på rundan!

Trots att Bokis hade aviserat att ha var lite sen så kom han punktligt!

Torsdag 29 september. Septembers sista träning alltså. Ett fasligt regnande hade det varit men prognosen sa att det skulle hålla upp framemot kvällningen. Det gjorde det också. Vid en koll på radarbilden visade det sig att regnet hade dragit bort nu. Bokis rullade in punktligt som vanligt fastän han hade ringt och sagt att han var sen! Tillsammans med Elitaren så rullade han sedan till Saxtorp och Fotbollsgolfen. Helt öde var det där. Kicken hade aviserat att han hade ännu en gång en omgång med odrucket brännvin på färjan Helsingborg-Helsingör att ta reda på. Alltså gick spriten före träningen denna torsdag för Kicken…

Träningssugna som de båda var så tog det inte lång stund innan man var ute i spåret. Kletigt och geggigt på sina ställen. En del skapliga vattenpölar. Men ovanifrån så höll det tätt. Visst blir det lite tyngre att trampa när marken är blöt och rötterna blir hala. Men det är bara att trampa på och ha bra koll på terrängen så löser det sig också.

Såklart börjar det skymma allt tidigare. När halva varvet på cerise slingan var avverkat var det dags att tända lyktorna. I skuggpartierna var det ganska mörkt. När man rundat Ulmestigs så hördes det ett fasligt ljud från Bokis. Jodå, en gren som var så tjock att den nästan kunde kallas för timmerstock hade kilat in sig vid bakdäcket. Men med lite lirkande så fick han loss grenen och kunde fortsätta. Resten av varvet gick utan några andra incidenter.

Tillbaka igen var det så klart dags att hiva fram Elitkakorna och mumsa en stund innan man satte kosan hemåt. Precis som förra gången så sjönk temperaturen ordentligt vid Svanabackens fot. Älvorna låg också över ängarna där. Ett riktigt köldhål tydligen. Hemma igen var det till att spola av cyklarna som blivit skapligt kletiga under rundan.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Men då kör vi racer!

Två bestämda herrar som inte skolkade torsdagens träning.
Elitkakspaus i mörkret.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =