Asmundtorpskan ryckte!

Här ser vi Asmundtorpskan rycka på väg mot Sireköpinge.

Söndag 15 maj. Jodå, väderprognosen stämde… nästan i alla fall. Sol och nordvästlig vind. Fast betydligt friskare vind än utlovat. Det gällde att jobb lite för att hålla värmen. Nordliga vindar är ju kalla vindar. Även om temperaturen steg bortåt de utlovade femton graderna så var det svalt, för att inte säga kallt i vinden. Så länge man hade sol på sig så var det ok. Men i skuggpartierna var det väl kallt.

I Saxtorp väntade Disco-Dunc och Asmundtorpskan när Elitaren anlände. Därefter rullade Lövis, Flärpen, Tuborg, A-sson och Bokis in. En kort överläggning gav att det skullle bli en Spargodt-runda. Detta för att försöka få lite medvind på hemvägen. Elitaren tog spets flankerad av Tuborg. 110:an norrut, mot vinden. Det var skönt att efter knalla kilometern svänga höger mot Kvärlöv. Så skönt det blev att få vinden med istället för mot. Dånandet från vindbruset försvann. Allt blev så mycket varmare och skönare. Det var gött helt enkelt att dela upp motvinden i mindre etapper. Efter Kvärlöv så var det Annelöv som gällde och vidare mot metropolen Billeberga. Nu började det rycka i benen på Asmundtorskan. Vad kunde det vara på gång där? Svaret på det fick man vid Heden ungefär då tryckte hon till med påkarna och drog ifrån. Luckan blev större och större. Gubbarna fick jaga på för att så småningom i höjd med Sireköpinge lyckats täppa luckan.

Efter korset i Sireköpinge så fortsatte man mot Brödåkra för att där svänga mot Norraby och Spargodt. Motvind hela tiden. Framme vid Spargodt så blev det stopp för en Elitkakspaus. Det tuggades kaka och pratades cykelkonstruktioner/ -teknik. När Elitaren började frysa undrade han om det inte var dags att rulla vidare. Jo det var det. Vidare ut mot 110:an för att strax åter komma ut i solskenet efter att ha passerat allén. En kort bit på 110:an innan man tog Ottarpsbacken mot Härslöv. Ja inte Tuborg & A-ssson som vände ut mot 110:an igen för att säkerställa att de var i Saxtorp senast kl 12.

Efter Ottarpsbacken börjades det avrundas så smått. Strax var man ju i Asmundtorp där Disco-Dunc tog cykelbanan mot Landskrona. Flärpen Och Asmundtorpskan var nu bara några hundra meter från sina bon. Bokis och Lövis fortsatte tillsamman mot Kävlinge medan Elitaren trampade på söderut mot Hänkelstorp. I Häljarp så mötte han A-sson & Tuborg som kämpade på norrut i motvinden.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då tränar vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

Klungan samlad i Brödåkra på väg mot Norraby.
Elitkakspaus vid Spargodt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =