Punkan Punkade!

Söndag 3 juli 2016. Det var inte så varmt idag. 17 – 18 grader och en måttlig till fris sydvästan. Långärmat blev valet, vilket visade sig bara rätt medicin när det skulle rullas på asfalt. En snabb runda hem om Piruetten som öppnade med hängande huvud i sin grå morgonrock. Nej, det blev inget cyklande för honom inte. Förkyld och snuvig. Det närmaste han kom cykling idag var Tour

Häljarpskvartetten anländer. Fr v: Tränar’n, White Lady, Punkan och Löpar’n.

de France på TV… Elitaren fick rulla själv till Saxtorp. Där mötte Markus upp sedan alllt efter hand allt fler. En klunga bestående av fyra personer kom från Häljarp. Tränar’n, Löpar’n, White Lady och Punkan. Den sistnämnde på racer de övriga på MTB. Så kom Schnurrbart, mannen som länge lyst med sin frånvaro. Anledningen till frånvaron visade sig vara förkylning. Schnurrbart hade förvandlats till Snorbart… Fortfarande inte bra, men han skulle rulla en runda med sin MTB. Sö dök det upp ytterligare en som inte synts till på någon söndagsträning på evigheter. Bagman. Han också förkyld… Det var ju väldans vad det var krassligheter. Så plötsligt så dök Lille Skutt upp. Han hade också varit frånvarande länge. Men efterlysningen i torsdagens inlägg hade tydligen haft effekt och jagat honom upp från sofflocket! Pia rullade in på sin MTB. Jakob kom skjutsad av sin privatchaufför, pappa.

Punkan lagar punka…

Totalt tolv cykelsugna. Fem på racer: Markus, Punka, Bagman, Bokis, Elitaren. De övriga på MTB förutom Lille skutt som kom på Crosscykel. Lefty hade aviserat att han skulle komma, men var som vanligt sen. Så en fem över tio rullade man iväg. MTB:arna in i skogen. Lefty fick leta upp dem där bäst han kunde när han vaknat och kommit iväg. De fem på racer satte av norrut för att vika in mot Kvärlöv-Annelöv-Teckomatorp. Gott att ha medvind. I början var det Markus och Elitaren som drog. Men allt eftersom farten ökade blev behovet för Elitaren att komma in på rulle allt större. Så till sist var det Punkan och Markus som drog och de tre andra låg på rulle och stånkade. Efter Teckomatorp så tog man vänster på väg 17 för att snart vika av från denna för cykling väldigt otrevliga väg. Mot Svalöv för att ganska direkt svänga vänster mot Tirup. Nu var det motvind och backe. Tungt att trampa. Vägen var nyligen reparerad med oljegrus. Sylvassa stenar låg lösa på vägbanan och fastnade i däcken.

Med ordentligt tyngd (jordens dragningskraft har stor påverkan på honom) mot vägbanan så fick Punkan naturligtvis, just det, punka. Först provade han en sådan rackarbajingtrick som att fylla cykelpumpen med vatten och pumpa däcket. Var det en liten smygare så gjorde att det att det pös saktare. Men den fulingen gick inte utan han var tvungen att plocka av hjulet och peta fram en nygammal slang. Nej då, det var inte böldpest på slangen, det var gamla lagningar. När man punkterar i den omfattningen som Punkan gör tar det hårt på likviditeten om man skall ha en ny slang varje gång… Med lite fix & trix och hjälpande händer så var snart bakhjulet på igen välpumpat och spänstigt.

”Ditta e gutt skit” sa Bokis och tuggade förnöjt på en Elitkaka.

Turen gick vidare ut på nästa väg mot Svalöv. Men man svängde vänster och att ganska snabbt vika av till höger mot Tirup igen.. Nu var det stora potthål i vägen den biten. Men bättre det än en massa punkteringar. Framme vid T-korset där vägen mynnar ut på vägen mellan Sireköpinge och Kågeröd så stannade man för Elitkakspaus.

Lagom till att lögnerna i stort sett vara avverkade ch de sista smulorna svalda så kom det några lätta stänka. ’’som tur var så visade himlen mest av sitt blåa ansikte. Det kunde inte bli många stänk inte. Nu vidare mot Sireköpinge i motvinden. De ystra hästarna Markus och Punkan åter i spets med de tre gubbarna hängande bakefter. Sedan diskuterade man om huruvida Bokis och Elitaren skulle fortsätta rakt fram mot Billeberga-Häljarp. Men ett stort svart område på himlen gjorde att dessa planer snabbt skrotades och man valde vägen över Tågarp. Sedan tog tätduon och Bagman vägen över Rönneberga för att dra sig hemåt. Bokis och Elitaren fortsatte rakt fram tillsammans mot Saxtorp. Men Bokis hoppade av strax innan där och tog vägen mot Annelöv. Elitaren fortsatte rakt fram genom Saxtorpsrondellen och vidare till Hofterup.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Samling vid St1 macken i Landskrona. Detta är en ren Racerträning.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =