Punka sänkte Vasa!

De snabba som gör vad de kan att ta livet av varandra.

Söndag 18 mars. Klarblå himmel och några minusgrader. Riktigt skönt väder så länge man befann sig i lär för den bitande ostanvinden. Naturligtvis så skulle inte Piruetten med ut och cykla. Temperaturen var ju under nollan och det är inget som han gillar. Han inväntar våren och plusgrader.

I Saxtorp så kom Mini inrullande samtidigt med Elitaren. Strax därefter rullade även Bosse Bus in. White Lady, Löpar’n och Lille Skutt satt på ett plan till Mallorca för att tjyvträna… Några till anslöt, bl a Bokis och Samuel. Snabbisarna stack iväg och gjorde allt de kunde för att hänga av varandra medan Bokis, Bosse Bus och Elitaren tog det lugnare. Ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Bosse Bus först som hare och de båda andra efter.

Efter en stund så kom en bakifrån på crosscykel och susade förbi och jagade efter Bosse Bus som gjorde så mycket motstånd han bara kunde. De båda försvann in i skogen utom synhåll. En stund senare så kom Bokis och Elitaren ikapp dem. Mannen på crossen visade sig vara Vasa. Anledningen till att man kom ikapp var att Vasa kört punka på framhjulet.

Ett litet depåstopp alltså som blandades med lite allmänt ljug. Så rullade Bokis och Elitaren iväg när slangbytet började gå mot sitt slut. Vasa och Bosse Bus skulle säkert komma ikapp. Det dög inte att stå och bli avkyld. Dags att pumpa upp värmen igen. Men det tog tid. Ingen Vasa eller Bosse Bus kom ikapp. Hade han punkat igen? Ja, vem vet. Men så efter ytterligare en god stund kom Bosse Bus flåsande. Han hade tappat sin sadelväska och sedan hade Vasa försvunnit när de kom ut på asfalten. Jaha, då var väl Vasa inte sugen på Elitkakor idag. Det stoppet som låg så nära idag…

Sista delen av slingan avverkades så att man kom fram till Elitkakspausen. Det mumsades och så beundrade man kaprifolen som hade spruckit ut med friska gröna blad. Så var det dags att rulla hemåt. Då kom en av de i snabbgruppen. Han hade sett Mini traskande mot Häljarp. Punka och det utan att ha pump med sig. Bosse Bus var på väg hemåt till bastun som han hade ställt på uppvärmning. Han skulle försöka fånga upp Mini och ge honom assistans. Bokis och Elitaren rullade hemåt söder respektive österut. Nästa träning på torsdag kl 10.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp. Met info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Punkalagande Vasa.
Elitkaksmumsande Bokis och Bosse Bus.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 5 =