Loppor i skogen och Elitaren gjorde en ”Batangis”!

Söndag 4 september 2016. Hur skulle vädret bli idag? Mannen med läderveken hade ju htat med busväder. En koll på DMI’s radarbild gav inte mer klarhet. Vad skulle man välja: Racer eller MTB? En liten konferens med Schnurrbart gjorde att man valde det sistnämnda, MTB. En snabb runda hem om Piruetten som förargades över Elitarens skrikande bromsar. Han plockade

Det var gott om småknattar vid Fotbollsgolfens parkering!

fram en trasa och en burk med bromsspray. Detta skulle få tyst på eländet, tyckte han. Lydigt satte Elitaren igång med detta medan Piruetten gjorde sig klar så man kunde rulla iväg. Lite skillnad blev det på bromsarna, men den skillnaden var ytterst liten.

I Saxtorp var det full rulle. Vilken aktivitet. En massa små loppor som for omkring, vadan detta? Men så gjorde det sig påmint att idag var starten för knatteträningen. Det var en lyckad start. Kakmonstret berättade att han hade inte riktig koll på hur många som det kommit men det var i spannet 30-35 barn! En manöverbana hade byggts och småknattarna körde runt i den mellan koner över vippbräda och så vidare. Jättekul! Den träningen fortsätter nästa söndag mellan kl 09.00 – 09.45 vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Så blev det dags för de vuxna att rulla iväg. Löpar’n ville inte köra så hårt idag så han tog täten för att vis tempot. Jo jag tackar jag. Efter ett tag så släppte

Vadå, jag är ju cykelklädd, sa Mr Grey i sina civila kläder och slett upp jackan likt en blottare.

Elitaren förbi alla andra och lät dem köra på i sitt lugna tempo så skulle Elitaren och Schnurrbart hitta sitt lugna tempo. De båda sistnämnda gubbarna gillar att snacka lite medan de trampar på… Runt ett varv på slingan i Saxtorpsskogen innan man rullade över Välandalen och ut mot rosa slingan på Järavallen. Vid starten på den slingan stod det andra, snabbare gänget. En runda med Elitkakor innan man trampade iväg.Schnurrbart hojtade åt dem att rulla på så skulle han och Elitaren köra om dem i Mördarbacken.

Som sista par rullade Schnurrbart och Elitaren iväg. Ut på den rosa slingan för första gången detta halvår. Precis innan Dödsstupet så kom kakmonstret ikapp. Han hade varit hemma och lämnat ättelägget som grjort det långa bormsspåret för att sedan själv ta sig ut för en runda. När man korsar gula slingan, strax innan partiet med de många backarna stannade man till för att släppa förbi ett par som började komma ikapp. Då passade även Kakmonstret på att rulla iväg. Nu kunde ordningen bli återställd för gubbarna. Äntligen kunde man återuppta sitt snacketempo ioch snacka sig igenom slingan.

Allt rullade på tills man var ute vid litorinavallen. Här körde Elitaren på något som gjorde att styret tvärställdes och han gjorde en volt över styret och landade så att styret prickade solarplexus och tog upp den värsta smällen där innan huvudet tjongade i marken. Luften gick ur fullständigt. Schnurrbart kom till undsättning och fick honom att lyfta upp sin ena arm så det blev lite lättare att andas. Det tog några minuter innan det gick att andas någorlunda normalt igen. Men inget var brutet eller så. – Det var en snygg batangis du slog sa Schnurrbart. Jag kunde räkna dina kuggar på bakdrevet. Batangis? Undrade Elitaren. Ja, det brukade min morfar säga. Han var född 1904 (på tal om redundant information…).

Det var att borsta av sig det värsta dammet och rulla vidare densista lilla biten. Därefter rundade man av och rullade var och en hem till sitt. Nästa träning på tisdag kl 18.00. Racer, samling vid St1 macken i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 11 =