Klungmarodören attackerade flera gånger!

Söndag 31 Juli 2016. Svag vind och cirka 20 grader. Alltså ett alldeles utmärkt cykelväder. En snabb runda hem om Piruetten för att ertappa honom i pyjamasen. Han skakade på huvudet när frågan om cykling kom på ta. Nej då, han skulle bara ha en lat morgon på altanen och njuta av den sista julidagen. Så

Det var cykelsugna på plats i Saxtorp.

Elitaren fick rulla själv till Saxtorp. Vid Fotbollsgolfens parkering. Pia med dottern Saga var på plats med MTB och så några andra på Racer. Alldeles strax kom White Lady (vilket skulle visa sig förödande…) och Tränar’n rullande på racer. I en jämn ström anslöt allt fler racercyklister. Schnurrbart, Lille Skutt, Bokis, Ulrika, Hungaren! Den sistnämde har inte synts till på flera år. Men nu dök han upp!

Pia och Saga rullade ut i skogen medan de övriga som körde Racer rullade ut för att sedan ta Stora Byvägen ut till Barsebäcksvägen och svänga söderut. White Lady och Elitaren tog första förningen. Turen gick i ett lagom söndagstempo söderut mot Barsebäckshamn för att sedan ta cykelvägen över Gillhögsbacken. Här blev det som vanligt lit delning på klungan. Men det var ingen som körde för fullt i täten. Nerför på frihjul och samla hop klungan igen innan man sedan fortsatte mot Sandskogen. Det var här det hände första gången. White Lady kom från ingen stans eller om det var bak i klungan och spurtade för vad tygen höll mot Löddeköpingeskylten. Naturligtvis blev det oro i klungan och per automatik var det flera som höjde tempot och så sprack klungan.

Någon halvminut senare så hojtade White Lady att man skulle dra ner tempot

Klungmarodören, White Lady, var av någon anledning varm och svettig vid ”glasstoppet” i Lomma…

för att klungan hade spruckit. Samma beteende som pyromaner brukar har. Tuttar eld och sedan är de med och gör en heroisk insats för att släcka elden (Tränar’n, lägg undan tändstickorna där hemma…). In genom Löddeköpinge via LOBAs området- Vikhögsvägen – Backavägen och ut till cykelbanan längs Malmövägen. Kosan var inställd på Bjärred/Lomma någonting. White Lady kunde inte hålla sig i skinnet utan fortsatte sina attacker. Hon blev därmed utnämnd till dagens Klungmarodör, en utmärkelse hon bar med et leende på läpparna.

Via Borgeby – Flädie kom man så till Habo Ljung där man stannade för Elitkakspaus. Men Elitkaka var inte nog för Tränar’n. Han ville ha glass. Så när det började blödi i öronen på de övriga så gav de med sig för att eskortera Löpar’n till Lomma Glassfabrik. Lille Skutt var snabbast in i Fabriken följd av Löpar’n. Lille Skutt kom ut med ett leende som var lika stort som glassen han hade i handen. Han berättade för White Lady att han var skyldig deras familj pengar för han hade bara haft med sig en ogiltig femtiolapp så Löpar’n hade

Med skammen rodnad brännade på kinderna så matade Lille Skutt Löpar’n med lite glass…

betalat hans glass. När Löpar’n kom ut så hade han inget leende. Lille Skutts stora glass hade gjort ett stort hack i den medhavda kassan så när han köpt Coca Colan till White Lady (en lycklig man är en lydig man) så blev där inget annat kvar än luft till honom. Lille Skutt blev flammande röd i ansiktet när han förstod vilken prekär situation han satt Löpar’n i. White Lady njöt av den iskalla Coca Colan och njöt i fulla drag medan Löpar’n slokörat slog sig ner på en sten och filosoferade över rättvisa och orättvisa i livet. Lille Skutt stack till Löparn ett par skedar av den gigantiska glassen, detta så att Löpar’n inte skulle deppa hop helt.

Sedan var det dags för hemfärd. Habo Ljung – Bjärred – Borgeby. Så blev det en punktering när man passerat motorvägen. Ett litet stopp och en ny slang i framhjulet så kunde man rulla på igen Genom Löddeköpinge och vidare ut mot Hofterup. Här tog klungan vänster ut mot Golfklubben medan Hungaren och Elitaren fortsatte hem var och en till sig.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Samling vid St1 macken i Landskrona på racer.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 10 =