Helrörscykling!

Kålle anländer till träningen.

Söndag 5 februari. Ännu en fin februaridag. Temperatur runt nollan och högt till tak. Bokis och Elitaren rullade iväg från Hänkelstorp mot Fotbollsgolfen i Saxtorp för att möta upp fler träningssugna. Jodå, där stod Kicken ”Helröret” Månsson och väntade. ”Helröret” kommer efter att han fyllde helrör i fredags, dvs sjuttiofem. Röde Baronens bil stod på parkeringen med en tom cykelhållare. Så han var väl och värmde upp någon stans i faggorna. Kock Rynke satt och värmde sig i sin bil med cykeln hängande där bak. Då kom Kålle farande i en hast. Efter ett litet snack rullade man iväg ut på lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen.

När man kom ut på ängarna vid sjöarna så kände man hur kall och bitande vinden var. Likt en skalpell skar den igenom alla lager kläder. Enda botemedlet mot detta är att trampa på lite till så att värken kommer igång riktigt i kroppen. För at vara så fint väder var det konstigt nog inte speciellt många som var ute. Ett antal var ute med sina jyckar för att rasta dem. Men i övrigt var det ganska tomt. Som vanligt stannade man till vid rastbordet innan man for ut på slingan.

Kålle rasslade iväg först. Det är ju han som har mest bråttom… Efter kom de resterande i klungan. I fredags hade det ju kommit en hel del snöblask som töade bort nästan lika snabbt som det kom. Några vattenpölar med is på var där och det varit uppkörda spår i dyngan hade det nu frusit till. Men spåret var riktigt bra att köra idag. Allt rullade på och klungan höll ihop. Till och med Kicken tuffade på sig och la bort rädslan s att han kunde hålla jämna steg med klungan. Jättebra!

Efter avverkat varv langades Elitkakorna fram och bjöds runt. Kock Rynke hann inte med någon kaka för han var tvungen att ila hem för att gå på något kalas. Men den resterade kvintetten stannade kvar för att njuta av de nybakade Elitkakorna. Jo, inte Röde Baronen förstås, han håller ju en slankekur.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Gubbarna samlade för avfärd mot Järavallen.
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − nio =