Gunnar Nilssons vandringspokal!

Torsdag 25 augusti 2016. Högsommar och Gunnar Nilsson Vandringspokal. En fin kombination. Gunnar Nilssons Vandringspokal är ett tempolopp med start och mål i Häljarp . Därifrån går banan ner till Saxtorp och vidare till Dösjebro – Kävlinge. I första rondellen så är det till att snurra runt och köra tillbaka samma väg som man kom. Cirka 25 km är banan. Denna fina högsommarkväll var det riktigt inbjudande. Förra året blåste det och var kallt

Här är Daniel i starten. Pontus ställde upp som starterassistent tills det var hans tur att starta.

och ruggigt. Undras om det inte också regnade en skvätt. Men ikväll var det soligt och varmt med en sydostanvind.

Elitaren rullade upp till Saxtorp. På vägen från Saxtorp och upp så mötte han Hillis, White Lady och Mini på racercyklar. Kul att de också kommer. Men sedan visade det sig att det bara var Hillis som kom och ställde upp i loppet…

På startlinjen stod till sist tio cyklister. Daniel, Bosse Bus, Vasa, Patrick, Elitaren, Schnurrbart, Kicken, Punkan, Pontus och sist men inte minst Snabbe Rasmus. Sara skötte starten och tidtagningen. Daniel skickades iväg först. Minuten efter så var det Bosse Bus som rullade iväg för att jaga. Så rullade det på. Varje minut så rullade ännu en cyklist iväg. Schnurrbart och Elitaren hade beslutat sig för att köra partempo och var de enda som ställde upp i den klassen. Sjätte startplats så rullade dessa två grånade herrar iväg..Det var ganska rak motvind ner till Saxtorp, dit man inte hann innan Kicken kom och susade förbi på sin hala tempohoj.

Växelvis så drog man. Schnurrbart hade pigga ben. Elitaren låg som en trasa

Hillis i starten.

efter. Men allt emellanåt så lyckades han tryka på och gå fram och dra. Efter Saxtorp så blev det mer kantvindsaktigt men fortfarande emot. Punkan och Pontus passade på att köra om efter Saxtorp. Det var tufft i vinden. Det var hela tiden runt gränsen för vad som gick somman körde.

Efter vändningen i Kävlinge så lättade det betydligt. Medvind gör livet så mycket lättare för en cyklist. Farten ökade betydligt. I Dösjebro som blev det rött ljus vid övergångsstället vid idrottsplatsen. Det var till att stanna och släppa fram det lilla flickebarnet som skulle över. Sedan var det till att veva igång igen. Som vanligt när man kommer i god fart oh stannar så missar man att växla ner så det var tung växel att dra igång på. Men det gick det också. Vid målet i Häljarp så låg Schnurrbart och Elitaren sida vid sida när man passerade mållinjen.

Nu var det fullt av cyklister på parkeringen vid kiosken. Löddecyklisterna hade dykt upp liksom White Lady och Mini! Efter att resultaten var uträknade så rullade gänget iväg för att köra en runda. Men Schnurrbart, Bosse Bus, Punkan och Elitaren tyckte att det räckte med det man hade kört. Efter en stunds

Strax innan Saxtorp så kom Kicken och susade förbi Schnurrbart och Elitaren.

utbyte av sanningar, halvsanningar och lögner så rullade var och en hem till sitt. Men det var med väldigt tunga ben efter den kraftexplosionen som ett tempolopp innebär.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering. MTB eller racer. Valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Resultat:

Vinnaren av pokalen blev Bosse Bus. Han var inte snabbast, men han var den av LCK-cyklistenra som var snabbast. Att vinna en inteckning i pokalen kräver ett medlemsskap i LCK.

Snabbast av alla var Fixstjärnan Vasa.

  • 1. Vasa 36.08
  • 2. Pontus 36.37
  • 3. Bosse Bus 37.40
  • 4. Kicken 39.34
  • 5. Punkan 39.50
  • 6. Hillis 40.24
  • 7. Patrick 41.31
  • 8. Snabbe-Rasmus 44.48

Vinnare i partempot blev:

Schnurrbart/Elitaren47.24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =