Elitkakor

Inmundigande av elitkakor.

Recept på Elitkakor

400g valnötter
200g torkade aprikoser
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 dl honung
2 dl strösocker
200 g mörk (god) choklad
Chiafrön

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader
Hacka nötter och aprikoser grovt.

Värm socker, choklad och honung på medelvärme tills det smälter (OBS, smälta inte koka. Koker du smeten blir kakorna hårda). Under tiden så blandar du nötter, aprikoser vetemjöl och kanel. Häll i den smälta blandningen och blanda väl. Bred ut på en plåt. (Ha gärna ett teflonunderlägg så fastnar det inte så lätt). Strö ut chiafrö på underlägget/plåten innan du häller på massan. Olja in händerna med matolja och platta ut/forma massan till en fyrkant som är cirka en till en och en halv cm tjock. Toppa med chiafrö. Chiafröna (eller andra favoritfrön) gör att kakorna inte så lätt klibbar.

Grädda mitt i ugnen i 35 min. Låt svalna och skär sedan upp i lagom portionsbitar som du slår in i plastfolie eller smörgåspapper.

Smaklig spis och tryck i pedalerna!