Cool kille la på et kol med fiber!

Tisdag 9 augusti 2016. Är det månne en föraning om höststormarna? Det var ett fasligt blåsande. Som tur var så är det hakrem på hjälmen, annars hade det behövts extra klister för att toupén skulle sitta kvar… Temperaturen var heller inte något att skryta med, sexton – sjutton grader. På med långärmat och se till

Samling vid St1 macken i Landskrona. Punkan hälsar på The Flying Duchman och presenterar sig.

att trampa dig varm. Tisdag och då är samlingen inne i Landskrona vid St1-Macken. Elitaren kom iväg i god tid och kunde rulla på i lagom gubbauppvärmningstempo och var på plats en kvart före utsatt starttid. Ingen där. Det var ju god tid så någon skulle väl komma. Hillis hade ju annonserat att han fått sin nya kolfibehoj med extra allt. Så han skulle väl komma i alla fall. Allt efter hand ramlade det in cyklister nya såväl som bekanta. Bosse Bus, Schnurrbart, Mini, Punkan, The Flying Duchman och några till. Inalles tio stycken men ingen Hillis Var han månne rädd för att den superlätta kolfiberhojen skulle blåsa bort eller ännu värre blåsa sönder? Vem vet,, svaret stod skrivet i stjärnorna.

Bosse Bus kommenderade Elitaren att ta täten och peka ut rundan. Förslaget blev då att köra ut ur Landskrona och via Härslöv till Ottarp och sedan Vallåkra.

Hillis på sin nya kolfiberraket!

Så blev det. Men det var tungt idag. Detta visade sig inte minst i backen mot Härslöv. Här pinnade de ystra hästarna på medan Schnurrbart och Elitaren blev avhängda. Då plötsligt kom det något bullrande bakifrån. En cyklist med häftiga hjul! Jodå det var det. Ljudet från kolfiberfälgarna var inte att ta miste på. Hillis kom ikapp på sin nya svarta dröm. Som vanligt hade han varit sen till starten (så är det med Hillis & Lefty). Man hade väntat en stund över 18.00 men inte sett någon så man rullade iväg. Men Hillis hade sett klungan på bra avstånd och tagit upp jakten. Nere i Härslöv samlades klungan igen för att sedan kunna ta sig an Ottarpsbacken från den lätta sidan.

Hillis rullade på och Elitaren hängde efter, vilket straffade sig några hundra meter bort då han gick i väggen och blev omkörd av alla och fick se klungan försvinna i fjärran. Högmod går som bekant före fall, vilket härmed torde vara bevisat… Det blir en fin utförsåkning ner mot Ottarp. De extra kilon som tar emot uppför hjälper till nerför. Klungan rullade lite saktare sedan mot Bälteberga och den backen. Bosse Bus gled ner för att hämta upp tröttisen på

Bommarna nere? Men va f-n, detta är Vallåkra inte Tåg-arp…

sladden. Så strax efter backen var man åter samlade och kunde fortsätta mot Vallåkra där man tog höger mot Mörarp. Men bara uppför backen. Vid gården på vänster sida är det traditionellt Elitkakspaus, så även idag.

När kakorna var svalda så började det regna… Nerför backen igen för att söka sig lite söderut. Det syntes på regnmolnet att det gick mer norrut så detta var bara utkanten av regnet. Nedanför backen blev det stopp. Bommarna gick ner. Va f-n, detta är ju Vallåkra inte Tåg-arp… Men det hjälptes inte. Någon minuts väntan lagom till att det lilla regnet dragit undan så kunde man rulla vidare. Nu mot Gantofta. Dessa ystra hästar tryckte hela tiden på lite extra så fort det kom ett motlut. Det var bara att trampa på så man blev blå i nyllet och försöka hänga på. Sedan blev det söderut mot Rydebäck. Nu blev det som tur var lite medvind. Med sida, betydligt lättare att cykla i än mot sida. Rydebäck – Fortuna och sedan försvann klungan i fjärran. Schnurrbart och Elitaren avhängda igen. Det var bara att trampa på mot Glumslöv. Efter Glumslöv stod klungan och väntade. Det fanns olika önskemål. Hillis och någon till ville fortsätta mot Vallåkra igen Punkan och en till ville köra Sundvik. Schnurrbart, Mini, Elitaren och två till ville fortsätta mot Landskrona och hemåt. Så här delades klungan i dessa tre olika fraktioner.

Här från och hemåt blev det sedan ett lagom snacketempo. Många sanningar (och lögner) hann bytas under returen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfens parkering. Racer eller MTB. Vi vill också passa på att önska alla som skall köra Cykelvasan i helgen lycka till!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + tretton =