”Gubbadödare” & dags för utvecklingssamtal!

Asmundtorpskan och Bokis vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 20 oktober. Det är alldeles fantastiskt vilket oktoberväder. 12 grader varmt, sol och en svag sunnanvind. Elitaren var inte svårövertalad för att få på trikåerna och rulla iväg mot Saxtorp. Där stod Asmundtorpskan & Kock Rynke väntade. Asmundtorpskan kom som vanligt på MTB och skulle ut för att leta svamp på Järavallen. (Slingan där kallas numera för Kantarellstigen efter Asmundtorpskans framfart där i år.) Strax anlände även Bokis & Farstun. Kicken hade aviserat att han inte skulle komma till denna träningen. Det var något med mat & brännvin som stod i vägen. Det börjar bli många sådana. Är det månne dags för ett utvecklingssamtal?
Eftersom vinden var sydlig var valet på Habo Ljung väldigt enkelt och togs utan debatt eller några hotande vetoröster. Man rullade iväg ut på Stora Byvägen för att sedan svänga mot Barsebäck på Barsebäcksvägen. Det var ett lugnare tempo för att ta hänsyn till Farstun. Han har inte varit med på länge på grund av en trilskande höft. Därför var det onödigt att rivstarta och sätta ett högt tempo. Kock Rynke & Elitaren i spets. Sakta, men tydligt ökade Kock Rynke tempot. Efter några kilometrar gick Elitaren i på rulle för att inte bränna sig från start. Jodå, Kock Rynke gjorde vad han kunde för att leva upp till sitt epitet: ”Gubbadödaren”. I backen och motvinden vid Barsebäcksstrand var det precis att det gick att hänga på. När det var dags för Gillhögsbacken var det bara till att släppa ”Gubbadödaren” som med väldigt god marginal va först uppå på knölen. I utförsåkningen kunde man så komma ikapp ”Gubbadödaren”. Nere i svängen där man går över Barsebäcksvägen för att komma vidare mot Lödde via Sandskogen, vinkade Farstun hej då. Han skulle hem och spela golf??? Är det månne ytterligare en som behöver ett utvecklingssamtal…?
Lödde avverkades och så vidare förbi Borgeby Slott och Flädie för att komma till Habo Ljung. Här blev det stopp som vanligt för att pusta lite och inmundiga Elitkaka innan man trampade vidare norrut och hemåt. Nu var det medvind så man höll en god fart. I Bjärred så var det en premium-BMW so gasade på så det visslade om det för att köra förbi cykeltrin bara för att direkt svänga höger in på uppfart till ett hus. Varför så bråttom? Han sparade kanske en halv sekund men inte mer. Ganska vettlöst. Men det är ju ett beteende man ofta ser när tyska premiumbilar rattas, inte minst BMW…
Resten av vägen gick utan några fler omdömeslösa bilförare eller annat. Man fick även provad den nyss omlagda asfalten i backen som var väldigt skön och slät. Tidigare var det rena berg- & dalbanan där. Akut risk för sjösjuka. Antagligen är det ett garantijobb som man fått gjort om när man inte gjorde ordentligt från början. Ett kort stopp vid rondellen för att vinka av Bokis innan Kock Rynke och Elgitaren fortsatte norrut ett tag till. I Hänkelstorp vek Elitaren av hem till sitt medan Kock Rynke hade runt 15 km kvar innan han var hemma.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB, lyse på! Samling som vanligt vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Kock Rynke, ”Gubbadödaren” i spets, Bokis & Farstun kämpar för att hänga på.
Här ser vi den svarta, släta, nylagda asfalten vid åbacken i Lödde.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 12 =