Totalt vilse i skogen!

Bokis & Kicken vid samlingen.

Torsdag 17 oktober. Det är fantastiskt, det fina höstvädret håller i sig. Runt tolv grader varmt och det fasliga blåsandet som varit tidigare på dagen hade avtagit. Både Bokis och Elitaren njöt av dessa omständigheter. Upp på cyklarna och iväg till Saxtorp. På travanan längs 110:an kom Kicken mötande och gjorde sällskap till Parkeringen vid Hagensvägen. Strax där så dök det upp en svart bil med en MTB på hållaren där bak. Det var Barne som var träningssugen. Strax efter dök det upp en figur i blå cykeljacka. Träningssuget hade drabbat även Kålle idag. Kul att det blev några fler än den vanliga trion. Strax slog klockan 18:00 och man rullade ut på slingan.
Lysena tändes ganska direkt. Det mörknar ju mycket tidigare nu än bara för någon vecka sedan. Nästa söndag om en vecka är det ju dags att ställa tillbaka klockorna för vintertid. Då är det beckmörkt när det är träningsdags. Det är alltså till att njuta av ljuset så länge vi har det… I skaplig fart rullade man runt på slingan. Nu när träden å smått har börjat fälla sina löv blir det lite marigare att hitta runt. Stigarna blir inte lika markerade som annars. Allt blir täckt av gula löv. Men det fungerade bra hela vägen, nästan… På sluttampen var det någon avfart som missades. Helt plötsligt visste man inte riktigt var man var. Barne och Kicken hade man tappat bort. Vad att göra?
Vi är nästan färdiga med rundan, vi fortsätter så känner vi nog snart igen oss, menade Elitaren. Jo, iväg rullade man dit näsan pekade. Allt efter hand blev stigen krokigare och mindre tydlig. Det var sannolikt en viltstig. Ingen stig där folk brukade gå. Trixigare och trixigare blev det. Till sist var det bara att kliva av och leda cykeln. Men efter en liten stund kom man ut till en stig som säkert var mer trafikerad. Ska vi ta höger eller vänster, frågade Elitaren som inte hade någon aning var han var. Vi tar vänster, sa Bokis med en myndig röst. Då gör vi det, tänkte Elitaren som då blev av med ansvaret för det vägvalet. Det tog inte lång stund innan man var tillbaka där slingan börjar! Snacka om att ha lokalsinne, Bokis! Strax kom då även Barne och Kicken som hade varit ute och turnerat på egen hand. Som tur är inte Saxtorpsskogen ska stor som den djupa skogarna. Blir man vilse så kommer man sannolikt snart på spåret igen. Äventyret avslutades med Elitkaka innan man rullade hemåt.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Väderprognosen ser väldigt bra ut så vi siktar på landsväg. Vi samlas som vanligt vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på.

Även Kålle och Barne dök upp ikväll,
Elitkakspaus blev det när alla hittat tillbaka till spåret igen.

Kvällens vingelrunda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − fem =