Farozonen försvann i dimman!

Bokis anländer till samlingen under överinseende av Kicken.

Söndag 6 oktober. Tänka sig att finvädret håller i sig. Ja, det är ju inte någon värmebölja precis. Termometern visad strax under fyra grader när Elitaren rullade iväg. Solen lyste och ostanvinden var väldigt svag. Utlovat var svag till måttlig ost/sydostvind. I Saxtorp stod Kicken väntande. Han sysselsatte sig med att gnugga händerna för att få upp värmen. Strax rullade även Bokis in. Från andra hållet på Hagensvägen kom Kock Rynke och Silverräven. Precis innan man skulle rulla iväg på rundan som Bokis förelaget; Getingerunda, kom Barne med andan i halsen. Han berättade att sonen, ”Lill-Barne” hade tänkt hänga på men växlarna hade laddat ur batteriet… Men på något vis hade det rett ut sig, för där kom Lill-Barne på sin gula cykel. Septetten rullade ut på 110:an för att i rondellen ta höger på 104:an mot den stora staden Dösjebro. Kock Rynke och Elitaren började med att dra. Men allt efter hand ökade Kockr Rynke (Gubbadödaren) farten. Elitaren tog det säkra före det osäkra och gick in på Kock Rynkes rulle. In i Dösjan och vidare mot Dagstorp via Dösjebro Station. Här gick Barne fram i spets och lämnade en lucka till de övriga. Då kom ättelägget och gjorde honom sällskap varvid de ökade farten ännu mer… ”Farozon” drog iväg och försvann in i den lätta dimman medan de övriga fem stretade på i en lägre takt. Södervidinge-Stora Harrie avverkades. Så kom plötsligt Farozon mötande. Barne gjorde en 180-gradare får att hänga på medan Lill-Barne fortsatte hemåt. Han hade tydligen startat tidigt och hunnit med att avverka ganska mycket redan när Cyklofånarna startade från Saxtorp.
Krumöllan-Håstad och så vidare mot Svenstorp-Igelösa för att snart vara i Getinge som ligger vid Gårdstånga. Här blev det så klart stopp för Elitkaka. Lite energi behövdes allt i de nu darriga benen. Sedan var det att börja rulla hemåt. Uppför den sega Odarslövsbacken. Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men det är en seg rackare. I backen fick man kantvind men uppe när man svängde höger mot Stångby blev det undanvind. Härligt att kunna lägga upp kedjan på stora kransen utan att det för den delen blev tungtrampad. Stångby först och sedan Vallkärra där man vände av mot Stävie. Nu började benen verkligen göra sig påminda för Elitaren som släppte en lucka. Bokis som nu snart var hemma jagade på och höll sig kvar i täten (gubbaj-v-l!). Vid Stävie hage hade maneter samlats hop för vidare trampande mot Kävlinge. Där i Stävie/Furulund blev man omkörda av en brun Volvo XC 60 med regnummer PAW761. Omkörd på et avstånd av 10-15 cm. Lagstadgat är 30 cm och man man är omtänksam och bryr sig om sina medtrafikanter rekommenderas ett avstånd på 150 cm! Alltså vett- och omdömeslöst. Tilläggas skall att efter att först kört om Silverräven och Elitaren på det avståndet så när bilen kom ikapp de andra som låg först gjordes samma typ av omkörning med en marginal på 10-15 cm. Givetvis fick Elitarens aerosolhorn visa sitt missnöje vid första omkörningen. Lustigt nog låg sedan bilen precis framför klungan när föraren bestämde sig för att svänga vänster mot Vikenhållet. Bilen ägs av Johan Magnus Skog, Friluftsgatan 4B, 24465 Furulund. Är det någon som känner honom så berätta gärna om denna incident så att han kan meddela föraren att lägga tillbaka körkortet i flingpaketet och aldrig mer sätta sig bakom ratten. Det förståndet har inte den föraren.
Efter Furulund var det Kävlinge som hägrade. Ett kort stopp där för att vinka av Bokis innan de andra fortsatte hemåt. Barne mot Södervidinge medan de andra svängde över Hög-Västra Karaby. Elitaren hoppade av i Hänkelstorp medan de sista tre fortsatte till Landskrona.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB, glöm inte lyse. Samling som vanligt vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på.

Elitkakspaus i Getionge.
Här ligger Kock Rynke och Barne i täten tätt följda av Bokis, Silverräven och Kicken.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 8 =