Agnarna skildes från vetet!

Bokis trampar på i duggregnet mot Saxtorp.

Torsdag 26 september. Det var ett fasligt regnande under dagen men radarbilden visade att regnet skulle dra bort lagom till det var dags att cykla. Men en sådan dag är det ju bara pågarna, som slår in skäggstubben med hammare och biter av på insidan, som kommer till träningen. Övriga ligger hemma på soffan och ojar sig över vädret. Bokis dök upp hos Elitaren pigg och glad spot on time som vanligt. Tillsammans rullade man mot Saxtorp. Precis när man rullade iväg kom det lite regn. Mest som ett lite starkare duggregn. Men fem tio minuter senare var det uppehåll igen. Vattnet man hade att göra med låg på marken. Stigar och grusvägar var ganska rikt belamrade av vattenpölar. Man anlände till parkeringen vid Hagensvägen, mötesplatsen, i god tid. När klockan var aderton slagen hade det inte kommit någon mer. Det är sådana här dagar som agnarna skiljs från vetet.
Det var bara att trampa på och söka sig ut på slingan. Den cerise slingan som numera är vit. Det var spännande att se om man kunde hitta runt utan darr på manschetten. Förra torsdagen blev där ju någon miss och tveksamhet. Det var ett jätteskönt väder. Visst blåste det så det ven i trädtopparna. Men förutom vinande var det inte något som man märkte av. Allt rullade på men det var en tung bana idag. Regnande hade gjort stigarna väldigt mjuka och sugande. Men pågarna trampade på oförtrutet och körde slalom mellan vattenpölarna. Det där med att plaska i vattenpölar är något som man vuxit från.
Man slingrade sig runt utan att darra på manschetten. Inte en enda avtagsstig missades. Allt flöt på, som man kan säga en sådan här regnig dag. Varvet avverkades utan vare sig missöden eller felkörningar. Så efter varvet fick man var sin välförtjänt Elitkaka innan man rullade till Hänkelstorp igen. Cyklarna fick spolas av så klart för de var ganska smutsiga och kletiga. Sedan lastade Bokis sin cykel på bilen igen för att köra hem till Kävlinge.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Landsväg för det ska vara skapligt väder. Vi samlas som vanligt på parkeringen vid Hagensvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Elitkakorna var välförtjänta.
Bokis spolar av sin cykel.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + sjutton =