Bokis tog sista bergspriset!

Här jagar Barne och Kicken iväg för bergspris i Krutmöllebacken.

Söndag 22 september. Höstdagjämning idag. Alltså från och med imorgon är natten längre än dagen. In i mörkret! Lyckosamt ändå är att sommaren fortfarande inte har släppt greppet. Sol, blå himmel och ostlig om inte ostnorddostlig vind. Temperaturen var runt femton grader när Elitaren rullade iväg till samlingen i Saxtorp. Där stod Asmundtorpskan och väntade. Som vanligt hade hon inte någon landsvägscykel utan sin MTB. Kantarellplockning stod så klart på schemat. Så rullade Kicken in i sin långärmade Vätterntröja som han hittat bland sina antikviteter. Efter hand anslöt även Barne och Bokis. Lövis lyste med sin frånvaro. Det var inte speciellt svårt att komma överens om en Ellingerunda. Motvind ut och medvind hem. Elitaren tog täten och trampade ut på 110:an för att i rondellen växla över till 104:an mot Dösjebro. De här större vägarna är inte något kul att cykla på. Men ibland får man ändå göra det för att sedan komma in på lite mindre vägar med en lättare trafik. Strax innan Dösjebro släppte Elitaren till förmån för Barne som nu fick dunka motvinden i spetsen.
In genom Dösjebro för att sedan fortsätta mot Dagstorp-Södervidinge-Stora Harrie. Vinden tilltog allt efter hand. Barne och Kicken avlöste varandra. De båda har ju piggare ben än Bokis och Elitaren. Efter Krutmöllan så var det dags för dagens första klättring. Barne och Kicken drog på om bergspriset medan Bokis och Elitaren stånkade på för vad de kunde, vilket inte säger mycket… När de båda bergsgetterna var uppe var de båda andra halvvägs ungefär… Men man samlades ihop igen och så fortsatte man till Håstad-Örtofta-Viderup där det var dags för dagens andra klättring. Resultat? Jo, som förra gången… Barne och Kicken snabbt uppe medan Bopkis och Elitaren stånkade på. Strax blev det lite paus då bommarna gått ner vid järnvägen så att två tåg skulle kunna passera riskfritt. Bommarna gick upp och det var bara ett fåtal tramptag innan man kunde vända hemåt och få den fina motvinden med sig som omväxling. Humöret steg direkt på samtliga.
Elitkakspaus blev det som vanligt vid första trädet på höger sida. Efter att kakorna var svalda och ljugandet var avklarat rullade man vidare igen. Ner till Örtofta och sedan samma väg tillbaka förutom att man fortsatte rakt fram mot Hoby stället för att svänga höger mot Krutmöllan. Medvind och lätt utförsåkning. Hastigheten ökade och passerade femtio knyck. Ostlig vid då hinner man knappt till Hoby innan man passerat denna lilla idyll. Det var lättrampat och skönt. I god fart närmade man sig bron över 108:an. Dagens sista klättring. Elitaren låg först och hade god fart och kände ett verkligt flyt i trampandet. Då kom Bokis som skjuten ur en kanon, hojtade till Elitaren att nu trampar vi på lite och så försvann han uppför backen med Barne jagande bakefter. Sista bergspriset gick alltså till Bokis, ”gubbaj-v-ln”!
I Kävlinge hoppade Bokis av medan de övriga tre fortsatte till Hög för att sedan pejla in Västra Karaby. Där tackade Barne för sig och tryckte på lite extra och försvann. Kicken och Elitarne hade sällskap ända till Hänkelstorp där Elitaren vände av hemåt och Kicken fortsatte mot Landskorna.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB och glöm inte lyse, det blir mörkt allt tidigare nu! Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Elitkakspaus vid första trädet på höger sida.
Här ser vi Bokis ta bergspriset medan Barne försöker jaga ikapp och om…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =