MTB-premiär!

Barne och Kicken stod och väntade när Bokis och Elitaren anlände tillsammans med Lövis.

Torsdag 19 september. Då var det dags för höstens första MTB-runda. Såhär års blir det ju mörkt tidigt och att ligga på landsväg i mörker är inte det mest sexiga man kan tänka sig. Därför var det bestämt att det var MTB som gällde idag. Bokis var punktlig som vanligt och anlände till Elitaren precis när han gick ut genom dörren för att hämta cykeln i förrådet. Efter lite språkande om hur man skulle klä sig fegade Elitaren lite och gick in för att även ta på armvärmarna. Att köra helt i kort kostym var kanske lite djärvt. Det skulle sedan visa sig att det var ett klokt beslut. Iväg mot Saxtorp på slingrande vägar och stigar. Efter ett ta så märkte Elitaren att han hade lite väl lite luft i bakdäcket. Det blev ett litet stopp för att pumpa i ett hekto eller två. Sedan rullade det på bra utan genomslag. Precis när man skulle svänga in på stigen i dungen mellan Stora Byvägen och Hagensvägen kom Lövis mötande. Han hade rullat iväg för eftersök av Bokis och Elitaren. Tillsammans körde de tre de resterande några hundra metrarna till samlingen. Där stor Barne och Kicken väntande. Elitaren påpekade att man kommit ”spot on time”. Med stora ögon kollade Kicken på sin GPS, ja, klockan är arton noll noll…
Nu var det inte4 så mycket att dividera om vilken runda det skulle bli. Ut på MTB-slingan i Saxtorpsskogen. Det var lite spännande att se hur den var nu. I vintras målade ju kommunen över alla markeringarna. Men nu hade det ryktats om att det fanns nya, vita markeringar. Det skulle vara spännande att se hur det var. Iväg ut på slingan. Det dröjde inte länge innan Elitaren, som låg först, missade en sväng. Ja han satt där och filosoferade och var inte riktigt närvarande. Jodå, där var vita pilar och även lite vita prickar. Inte lika tätt och tydligt som innan, men väl så det var görligt att ta sig runt.
Det trampades på i lagom ”gubbatakt” och man hittade runt ganska bra. Några fler missar blev det. Men ett lappkast så var man tillbaka igen på spåret. Efter avverkat varv blev det Elitkakspaus som vanligt innan man rullade hemåt. Ja inte Barne förstås. Han hade inte fått tillräcklig träning och skulle ta ett varv till medan de övriga rullade hemåt.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Då är det ju ljust och bra väder har utlovats så då kör vi racer/landsväg. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Såhär glad blev Lövis när han fick syn på Bokis och Elitaren.
Elitkakspaus efter avverkat varv.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =