Elittempo nästan hela rundan!

Kicken och Kermit vid samlingen.

Torsdag 12 september. Som tur var hade de senaste dagarnas regn dragit förbi. Temperaturen hade halverats gentemot söndagens. Runt 15 grader låg det och en måttlig västsydvästlig vind. I sådana här mellanperioder är det svårt att klä sig. Elitaren garderade arm- & benvärmarna med att trycka ner en vindjacka i ryggfickan innan han rullade iväg till samlingen i Saxtorp. I Saxtorp stod Kermit och Kicken. Kicken på MTB… Samtidigt med Elitaren rullade även Barne in. En stund senare kom även Bokis. Förstås skulle Kicken köra i skogen medan övriga fyra herrar hade för avsikt att köra landsväg. Det fick ju inte bli någon längre runda då solen skulle gå ner tjugo i åtta. Så det passade fint med en klassisk Habo Ljungrunda.
Ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Man hade kommit överens om att hålla ett lugnt tempo och skickade därför fram Elitaren att ligga i spets för han orkar aldrig att köra för fort. Så var den saken klar. Efter några kilometrar på Barsebäcksvägen kom Barne upp och erbjöd sig dra. Tempot ökade något. Efter en stund kom Bokis upp och signalerade att sänka tempot. Kermit hade tappat och låg en bit bakom. Tempot sänktes så att Kermit kom ikapp och så rullade man vidare. Barne stannade för att försöka få igång sin Garmin men sa att han kunde köra ikapp. Klungan rullade på i motvinden till Barsebäckshamn där man äntligen fick medvind när man skulle ta itu med Gillhögsbacken.
Vidare fortsatte man som vanligt in genom sandskogen och sedan Lödde för att ta cykelvägen mot Borgeby slott. Allt rullade på bra och inga incidenter. Jo, så klart när man passerade Pontus Perssons hus på asavägarna så fick det ju bli en liten tutning som hälsning. Allt rullade på bra trots motvind. Flädie och så vidare till Habo Ljung där det blev sedvanlig Eltikakspaus. Ja inte så lång paus ikväll. Nu var det bara 20-25 minuter till att solen skulle gå ner och man var måna om att försöka komma hem innan det blev för mörkt. Iväg norrut på cykelbanan som denna kväll var fri från vinglande, förvirrade tanter. Inga incidenter alltså. Genom Bjärred där Kermit hoppade av för att han var nära hemma. De tre kvarvarande fortsatte mala mot Borgeby och Lödde, lit förundrade över att vinden kantrat lite och var lite mot även på hemvägen…
Efter att backen var avklarad så blev det ett kort stopp till för att vinka av Bokis som nu körde hem mot Kävlinge med ljusen tända. Även Barne och Eltaren tände strålkastarna nu innan de rullade väg norrut. Framme vid Björnstorpsvägen vek Barne av hemåt mot Södervidinge medan Elitaren avverkade den knappa kilometern hem till honom.
Från och med nu kör vi MTB om torsdagskvällarna. Det blir mörkt väldigt tidigt. Men vi fortsätter med landsväg på söndagarna så länge vädret är ok, det vill säga är minst en tio grader och inte blåser och regnar för djävligt.Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Barne och Bokis, ivriga att få komma iväg.
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − fyra =