Oj, oj, oj, aj, aj, aj!

Kock Rynke och Silverräven i spets genom Dösjebro.

Söndag 1 september. Alltså första höstmånaden och första träning denna höstmånad. Frågan var hur man skulle klä sig. Lagom till att det vardags att rulla iväg till samlingen så orkade temperaturen upp till 14,0 grader. Armvärmarna kom på och vindjackan stuvades ner i ena ryggfickan. Det krävdes inte så mycket fartvind för att kylan skulle skära som skalpeller genom märg och ben. Fy vad kallt, tyckte Elitaren men tänkte vänta med vindjackan tills han var framme i Saxtorp. D-är stod Asmundtorpskan och det i kortärmat! Hon som alltid brukar vara påpälsad. Nej, då fick nog vindjackan ligga kvar orörd i ryggfickan, annars skulle han kanske få ett dåligt rykte. Efter hand rullade Kock Rynke (”Gubbadödaren”), Silverräven och Barne in. Strax även Bokis som passade på att ta av sin vindväst. Asmundtorpskan kom på MTB för hon skulle ut på Järavallen och leta efter kantareller som vanligt. Men den övriga kvintetten skulle alltså rulla på asfalten. Efter en kortöverläggniong kom man överens om att det var en Ellingerunda som gällde idag.
Iväg ut på 110:an för att i rondellen ta höger mot Dösjebro och motvind. Kock Rynke kom upp jämsides med Elitaren och höll den positionen till strax innan Dösjan där Elitaren släppte för att leta reda på lite rulle längre bak i klungan. Onödigt att bränna allt krutet i början speciellt eftersom han nu var ute och hade motvind framför sig någon mil till. Fram med ungfålarna så att Elitaren och Bokis fick lite draghjälp. Genom Dösjebro och vidare till Södervidinge-Stora Harrie och så Krutmöllan där man fick tampas med dagens första backe. Såklart tappade Bokis och Elitaren i den backen men man kunde återförenas strax med de andra när man väl var upp för den. Måt Håstad och Örtofta för att sedan vika av mot Viderup och där svänga mot Ellinge. I den backen så piggnade Bokis till ordentligt. Ja inte så att han kunde hålla ungfåletrion men väl hänga av Elitaren.
Uppe för backen samlades man igen för gemensamt rullande den sista kilometern eller så till stamträdet där man stannar för att få Elitkaka. Jotack, det satt fint med lite extra energi denna dag. Mjölksyran gjorde att benen vibrerade. Paus för att äta kaka och att få pulsen att lägga sig lite innan man sedan åter igen grenslade springarna och börja hemfärden. Nu var det i alla fall lite medvind om än inte så mycket. Ner genom Örtofta för att sedan fortsätta mot Västra Hoby. Här spratt det till igen i ”Gubbaj-v-ln”. Boks satte en väldig rulle och låg först hela vägen till korset innan Västra Hoby. Ja nu var han ju snart hemma. Han hade bara att sig över bron som gör att man slipper ha en plankorsning på 108:an. Mjölksyran började bli tung i låren, oj, oj, oj, aj, aj, aj…
Efter att ha vinkat av Bokis fortsatte färden mot Hög för att där klämma dagens sista backe mot Västra Karaby. I Västra Karaby fortsatte Barne mot Södervidinge medan övriga tre rullade vidare mot Hänkelstorp där ’Elitaren vek av. Kock Rynke och Silverräven fortsatte mot Landskrona.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Här spratt det till i ”gubbaj-v-eln” och Bokis satte en farlig rulle hemåt!
Ett kort stopp i Västra Karby för att vinka av Barne.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + tjugo =