Regn & sjöfylleri!

Kermit & Bokis på väg ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen.

Torsdag 22 augusti. Den mesta tiden under sommaren har vi klarat oss från regn. Men inte idag. Enligt prognosen skulle regn dra in från väster lagom till att det ar dags att cykla. För ovanligensens(?) skull höll prognosen. Ordföranden i solskens- & kortbanekommitén hade låtit meddela att han var övertränad och skulle nu deffa med att åka båt och dricka brännvin. Ja tro det den som vill. Väderprognosen var nog en sannolikare anledning… Det var bara att klämma sig i trikåerna och komplettera med regnjacka och sedan rulla iväg till samlingen i Saxtorp. Där stod Bokis redan och väntade. Han hade blivit lite överraskad av regnet. Han hade inte trott att det skulle komma så värst mycket så han hade låtit regnjackan ligga kvar i ryggfickan. Nu var han genomblöt och frusen och tog på sig regnjackan. Bättre sent än aldrig heter det ju. Då rullade det ine en bil som hade en illgröna racer hängande där bak? Vem kunde detta vara? Det visade sig att vara den person som vi pratat med härom veckan vid Elitkakspausen i Habbo Ljung! Han hade sagt att han var sugen att hänga på. Nu gjorde han alltså allvar av det också. Kul! Kermit fpår han heta med anledning av sin gröna racer.
Eftersom vinden var sydostligt så föll valet ganska enkelt på en Habo Ljungrunda. Ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att sedan den nästkommande milen dunka ohämmad motvind i duggregn. Hela vägen ner till Barsebäckshamn. Sedan blev det lite behagligare när man vek av på cykelbanan över Gillhög mot Lödde. Dånet i öronen från vinden försvann och det blev betydligt mer lättrampat. Vidare genom Sandskogen och Lödde för att via Borgeby Slott ta sikte på Flädie och sedan vidare till Vändpunkten i Habo Ljung. Där blev det så klart stopp och Elitaren hivade fram påsen med Elitkakor och bjöd runt. Det sitter ju fint med lite extra påfyllning av energi.
Efter pausen rullade man norrut igen. Mot Bjärred för att snart även avverka Borgby för att nalkas Lödde. Här blev det ett kort stopp vid Rondellen för att vinka av Bokis som nu vände mot Kävlinge. Kermit och Elitaren fortsatte genom Lödde och vidare till Hänkelstorp där Elitaren vände av hem medan kermit fortsatte de sista fyraochenhalv kilometrarna till Saxtorp där han hade sin bil parkerad.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus i Habo Ljung.
Här vinkas Bokis av och Kermit tänder sina baklyse, det började bli lite skumt ljus.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 15 =