Jonas Vingegaard kom inrullande!

Kocxk Rynke och Punkan satt på var sin sten när Elitaren anlände till samlingen.

Torsdag 1 augusti. Nu börjar vi så smått komma in i kräftmörkret och fasa ut sommaren. Men det var en riktigt fin sommardag i dag. Svag vind och som från en närmast blå himmel. Kicken ringde och berättade att han var på Söderåsen och körde MTB? Detta medförde alltså att han hoppade av kvällens träning. Det var en oväntad ursäkt för att slippa träna… Elitaren som haft cykelvård satte sig på sin blänkande springare och gnagde iväg till samlingen i Saxtorp. Där satt Kock Rynke och Punkan på var sin sten och väntade. Det var ju ett trevligt besök. Kock Rynke berättade om sin resa till Nice där de hade suttit på en uteservering precis vid starten och plötsligt hade Jonas Vingegaard kommit ditrullande. Kock Rynka hade säkert inte en kopp Gevalia framför sig. Sannolikt något mycket maltigare. Strax anslöt även Bokis som cyklat från Kävlinge och stångat motvind.
Efter lite dividerande kom man till slut fram till en runda. Tirupsbackarna skulle avverkas. Det var säkert flera år sedan man var i de regionerna och cyklade. Men nu skulle det alltså ske! Iväg ut på 110:an en liten bit innan man svängde av mot Kvärlöv-Annelöv för att sedan rulla vidare till Trää. Lättrampat med en mysig medvind. Inte så stark, men ändå. Vid Trää svängde man vidare mot Lövis hemort, Teckomatorp. Men Lövis syntes inte till där. Teckomatorp avverkades och efter en liten kort bit på Väg 17 svängde man vidare mot metropolen Svalöv. Men innan där kom man till Källa Nöbbelöv där man tog av mot Tirup. Kock Rynke, ”Gubbadödaren” hade sagt att han inte skulle köra fort för att han hade en förkylning i kroppen. Men det blev ju som vanligt med de. Gång efter annan så låg han 50-100 meter framför de andra tre… Bokis och Elitaren stånkade bra i backarna. Punkan och Kock Rynke hade det lättare av någon underlig anledning. Men alla backarna avverkades.
Efter tripp så svängde man mot Sireköpinge i Taarstad. Upp förbi Flinckmans Café och vidare mot Tågarp. Där stannade man till vid busskuren på torget för Elitkakspaus innan man fortsatte mot Vadensjö. I Vadensjö visade Kock ryske och Punkan hej då och vek av mot Landskrona medan Bokis och Elitaren tog sig an en liten bit av Rönneberga backe för att sedan vika av mot Asmundtorp. Där blev det ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu tog cykelbanan mot Billeberga för att rulla hem till Kävlinge. Elitaren fortsatte till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp.
De närmaste veckorna har Elitaren förhinder men Kicken har lovat att hålla i träningarna. Elitaren är tillbaka till torsdag 15 augusti. Trampa väl!

Kock Rynke och Punkan hade de piggaste benen.
Elitkakspaus i Tågarp.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =