Bildåre orsakade vurpa!

Bokis hälsar på Arne, nykomlingen.

Torsdag 25 juli. Det var verkligen lovande. En fin cykelkväll nalkades. Sol, blå himmel och en svag västanvind. Temperaturen var inte så hög, lite knappt 20 grader. Det var bäst att packa med vindjackan för säkerhets skull om det skulle bli väl svalt på hemvägen. Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Två snabba cyklister kom mötande och tjoade på Elitaren. Det var A-sson och Silverpilen som var på väg till Lödde för att rasta Wee-cyklisterna. På Stora Byvägen mötte han Kicken som rullade mötande. Kicken gjorde en 180-gradare och gjorde Elitaren sällskap till Hagensvägens parkering som är samlingsplatsen. Strax kom det ännu en cyklande. Det är Pia, sa Kicken och fortsatte: det ser man på stilen. Men när ”Pia” kom fram visade det sig vara Arne som gärna ville vara med att cykla. Han hade varit sugen länge att hänga på med inte kommit loss förrän idag. Välkommen Arne! Efter hand kunde man även räkna in: Bokis, Flying Duchman och Lövis. Elitaren föreslog en Spargodtrunda men Bokis ville köra längre. Han tyckte det var alldeles för länge sedan vi körde en Ekebyrunda som nog är ett par mil längre än Spargotditot. Bokis fick sin vilja igenom.
Tillsammans rullade man ut på 110:an norrut för att snart svänga av mot Kvärlöv/Annelöv. Flying Duchman olj Lövis gick över till att dra. Då ökade tempot så att Bokis kedja hoppade av. Men strax var kedjan på och Bokis ikapp igen. Efter hand så gick även Kicken upp i spets och trampade på ovanligt fort. Bokis och Elitaren började gå upp på rött. Man fick dem till att släppa tempot lite, vilket vara de en stund innan det var dags att be dem dämpa sig igen. På väg mot Billeberga så drog Arne iväg och lämnade en lucka till övriga. Vad var det med folk idag? Helgalna på att cykla…? Det var bara att vita ihop och trampa på. Heden-Sireköpinge och vidare norrut förbi Brödåkra och Halmstad så kom man till skylten Ekeby 7 där man svängde vänster och rampade på mot denna metropol.
Som vanligt var det Elitkakspaus vid gården som ligger vid den lilla backen när man svänger söderut mot Kingelstad. Förutom Elitkakor så plockade även Flying Duchman körsbär. Han var tillräckligt lång för att nå dem. Laddade med ny energi rullade man nu vidare mot Kingelstad-Bälteberga för att ta sig an Ottarpsbacken som var lika seg som vanligt. I backen splittrades klungan men man väntade in varandra på toppen där. I Härslöv svängde Kicken, Flying Duchman och Arne höger för att ta Folketshusbacken mot Landskrona. Bokis, Lövis och Elitaren svängde vänster för att fortsätta mot Vadensjö. Lövis hade lite kort om tid då permisen höll på att gå ut, så han trampade på och vinkade hej då till de båda andra. En liten bit upp på Rönneberga innan man kunde njuta av utförslöpan mot Asmundtorp. I Asmundtorp blev det ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu vek av på cykelbanan mot Billeberga för att ta sig hem till Kävlinge.
Elitaren fortsatte mot Häljarp och sedan vidare mot Saxtorp för att ta Furuhillsvägen hemåt. I höjde med Lodjursvägen kom det plötsligt en bil utkörande från Furunäs. Elitaren fick bromsa och väja rakt ut i diket där han gick omkull. Som tur var det gräs han landade på och gjorde sig inte illa. Men det var en hårsmån från att han dönat in i en stolpe som stod där. Bilen stannade och backade tillbaka. Det var en ung flicka som körde. Elitaren uppmanade henne att köra hem och ställa bilen för att aldrig röra den igen. Körkortet, om hon hade ett, kunde hon lämna på återvinningen. Bilen ägs av Gertie Elsy Ingalill Christensen, Örnvägen 8, Bjärred. (För fler bilder kolla in: https://cyklofånarna.se/idioter/)
De sista två kilometrarna gick sedan utan incidenter ellr att andra bildårar gjorde något. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Här trampas det på mot Billeberga.
Elitkakspaus & körsbärsplockning i Ekeby.
Det blev en lång skugga att jaga på hemvägen.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =